Världens bästa mamma!

Jag fick ett paket idag från Sverige som värmde mycket! TACK MAMMA!




Nu ska jag börja packa och laga mat (enchiladas) för om några timmar åker vi till Ixtapa för en helg med sol, bad och mycket fest!

Hasta luego!

Acapulco!!

Klase. Palladium. Solman. "Jag är inte full". Salsaklubb. Tequila. Sushi. Hänga pool. Mojitos. Hard Rock Café. Ballonger. STEK. Open bar. Säla. Att vara 35 fast man egentligen inte är det. Dansa, dansa, dansa. Group Dynamics. Agnes. Buss. Overtired. Ta dig skorna. Bärs. Piffeny..


     

  




Do you shark?

Det blev lite fest igår också. Denna gång hos några fransmän. Det var ganska lugnt och trevligt men jag är ändå galet trött idag. Känns som om man inte gör mycket annat än festar och har skoj! Är ju van från hemma att man har så mycket "måsten"  så det är det är nästan lite frustrerande att allt är så slappt. MEN något som är otroligt bra med all denna "fritid" är att man tar sig tid att träna mycket. Igår blev det återigen gymmet och jag sprang först i 45 minuter och gjorde sen styrkeövningar vilket kändes sjukt skönt efteråt.

Idag ska jag sola, gymma och packa inför Acapulco! Vi åker på torsdag kväll men måste packa allt redan idag då vi har föreläsning fram till halv tre i morgon och sen vill jag hinna träna träna plus att trafiken kan vara hemska ibland så det tar sin lilla tid att tag sig från punkt A till punkt B...

Hasta luego!



Bästa dagen!

Idag är den bästa dagen på  veckan det vill säga vilodagen. Idag har det sovits, slappats, ätit och bara varit och det tycker vi om!

Gårdagen var däremot lite annorlunda. Dagen spenderades på Palacio del Hierro som är ett sort köpcentrum ca en halvtimmes bilfärd från Casa. Vi shoppade, åt Hägendaz, gick och tog pedikyr (kostnad 125 svenska kronor) och åt middag. Mycket jobbigt dag!




  
När vi sen kom hem vid sextiden var det bråttom bråttom för att byta om och göra i ordning sig inför utekvällen som Erasmus ordnat för alla utbytesstudenter som pluggar i Mexico City. Man betalde en klumpsumma och då ingick buss till utestället och free bar till klockan ett. Jippie! Så här dagen efter måste jag säga att det var bra att drinkarna mest innehöll vatten och inte så mycket sprit men men andra tycker säkert annorlunda=)






Bilder lånade från solman.blogg.se

Mera bilder!

   

Bilderna är lånade av "Sanna Sandwich" solman.blogg.se

Preparty and Classico

Igår blev det förfest hos Rahed och sen utgång på ett stället som hette Classico. Sjukt fint ställe som lågt upp upp på ett berg. Precis när vi kom inte på stället stod alla och sjöng i kör och i mitten på dansgolvet var nån mexikansk popstjärna som vi såklart inte hade en aning om vem det kunde vara. Roligt med alla mexikanska tjejer som var helt galna! Jag tog det väldigt lugnt men det blev sent ändå och vi var inte hemma förrän halv fem.

 Idag har det pluggats och solats på våran baksida. Tänkte gå till gymmet men det regnar just nu så får se om jag tar det senare eller imorrn kanske?


     
 

Mexico-Estados Unidos 2-1

Konstaterat:

- Många här i Estado de Mexico kör Volkswagen Bubbla

- Mexare blir tokiga när de kollar på fotboll

- Betalar man ca 75 svenska kronor städar någon hela lägenheten åt en inklusive diskar, viker kläder och bäddar sängen

- Det finns tre olika sorters tequila

- Man får aldrig säga nej till någonting. Ljug hellre och säg att du kommer på festen, träffen middagen etc. 




  

Som vanligt tar det en väldig massa tid att ladda upp bilder men här får ni iallfalla en på Sanna Sandwich..

Sovmorgon

Lät mig själv ha en sovmorgon idag, vilket jag var värd efter att ha gått upp tidigt alla andra dagarna. Igår började vi skolan och jag måste säga att det var riktigt skoj. Spanskakurserna verkar vara på precis på min nivå så jag är väldigt nöjd. Jag hade även en kurs i mexikansk kultur fast på engelska och den var sjuk intressant! Längtar tills nästa!

Idag har jag inte föreläsning förrän vid sex så jag, Sanna och Emelie tänkte passa på att gå till gymmet innan, skitbra!




City bus

Blev en lång dag med mycket turistande i Mexico City. Och för er som inte visste bor vi på landet, ca två timmar (utan köer) från centrala Mexico city. Måste säga att jag blev positivt överaskad av staden då den inte alls var så skitig och förorenad som man föreställt sig. Det byggs otroligt mycket (enligt mig), många stora hotell och överallt i utkanten av staden ploppar det upp stora Walmart. I innerstan kan man finna både en hel del parker och gamla monument som tex. Zócalotorget. Man märker av fattigdomen men inte så mycket som jag trodde. Tror tyvärr jag är lite avtrubbad. 

Dags att sova. Imorrn är första skoldagen och jag är laddad!

Klättrar på väggarna

Åhh äntligen är dagen snart slut. Jag klättrar på väggarna här hemma. Det blev inget turistande för mig idag på pyramiderna utan stannade hemma och kurerade mig. Har knappt gjort ett dugg utan bara tagit det lugnt, läst, sovit, skypat och försökt att ätit litet. 
Emelie och Sanna var förbi en sväng och vi bestämde att vi skulle gå ner på mallen och handla lite plockmat och sen hänga  ikväll, blir nog väldigt trevligt! 

Imorrn blir det förhoppningsvis en guidad tur centrala Mexico City. Ser fram emot det mycket.

Hoppas ni all mår bra hemma i Svedala!


Puke a thon

Jahaja då har Herr elak bakterie kommit och hälsat på. Förstod väl att det skulle komma förr eller senare men det var synd just idag då det var välkomstfest för alla internationella studenter. Inte mycket att göra åt utan får försöka bli frisk till i morgon istället. Amanda, Sanna och Emelie är också dåliga så vi ska eventuellt ha filmkväll istället. 

Positivt med detta är iallfall att man får en gratis tarmsköljning...haha

       

Lite sleten

Ja man börjar bli lite vimsig och trött efter allt nytt som man ska ta in..

Dagen började som vanligt med "När vi gräver guld i USA" och efter det kunde liksom inget gå fel...trodde jag iallafall. Kom på att att jag missat tiden för mitt course selecting meeting vilket kanske inte var så smart men väl framme vid international office gick det som en dans på rosor. Resten av dagen fortsatte med fler möten. Hela eftermiddagen och kvällen har varit väldigt lugn vilket tror jag behövdes efter gårdagens fest. 



Utsikt från skolan

Okej nu segar nätet här och får inte upp fler bilder men jag ska försöka imorrn igen.

Hasta manana!

Fancy womens club


Dagen har varit lång men galet rolig. Nya människor var man än vänder sig, massvis med information och man lär sig nya saker hela tiden. 

Ikväll tar vi oss en falska vin och går på fest hos andra utbytesstsudenter! Skoj!

Dagens nya ord: La pared=vägg

Nu börjar vi!

Åkajjj dags för för uppdateringar om vad som gjorts de senaste dygnen. Flygningarna gick väldigt bra, bara en liten försening från Heathrow men det kändes inte som om det spelade så stor roll då man ändå skulle sitta 11 timmar till på flyget. 
Väl framme efter ha fyllt i massa papper om visum, sjukdomar mm träffar vi våran landlord Ricardo som sen kör oss till lägenheten där vi ska bo. Både jag och Amanda blir (trots lite skit i hörnen) mycket nöjda med den (bilder på lägenheten kommer). Vi  stupar  i säng för att sen vakna igen vid fem på morgonen för att då packa upp och göra sig hemmastadd. 
Vid halv tio möter vi upp  Sanna och Emelie för att ta oss till Tec de Monterrey (skolan) för att göra ett språktest. Sanna och Emelie bor för övrigt i en lägenhet cirka 100 meter från våran, vilket är sjukt trevligt och praktiskt. Vid skolan äter vi på Starbucks, träffar lite andra studenter plus de som jobbar på international office och går runt  på området.
På eftermiddan går vi och storhandlar i ett shoppingmall som även det ligger cirka 100 meter från våran lägenhet. För att sen inte somna pga jetlegen fortsätter vi städa och fixa i lägenheten och på kvällen går vi ut för att äta vår första mexikanska måltid. Tyvärr var den lite av en besvikelse men ska testa vidare idag och hoppas på bättre! 

Just nu sitter jag i sängen och har återigen vaknat lite för tidigt men det gör inte så mycket då jag får tid att pyssla med saker och ting. Dagen ska i alla fall spenderas på skolan med informationsmöten och det gäller att vara alert för jag tror det är mycket att ta in. 


Okej detta vara bara en vääldigt kort summering av vad jag har haft för mig men det kommer bättre uppdateringar snart så håll till godo=)


Kramar!



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0