Christoffer!




Mannen har kommit och jag är glad!



Vi har gymmat.



Lite blandad kompott av det vi sysslat med. Klicka på länkarna nedan och se vad vi har sysslat med!!

http://www.youtube.com/watch?v=tLbhxqldBY4

http://www.youtube.com/watch?v=u6BekfboKv8

Helgen har varit bra på alla sätt och vis och förhoppningsvis blir det ännu bättre imorrn då vi åker till CANCUN!!!

FELICIA!

Finns ingen bättre!

Fin de semana


Efter som vi inte har några föreläsningar/lektioner på fredagar så börjar vi alltid helgen redan på torsdagen. Vilket jag tycker är mycket bättre=) Efter avklarade tentaskrivningar och gymmet blev det fest hos fransmän som hade ett litet hus med många människor i. Jag kom hem hyfsat tidigt vilket gjorde att fredagen blev väldigt mycket bättre. Jag och Sara tog nämligen bussen till Mundo E (shoppingcentrum) för en heldag hemma hos bl a Zara och Bershka. Trevligt!
På kvällen gick jag på min allra första match i amerikansk fotboll! Trodde inte alls jag skulle tycka det var roligt men man kom in i det sen när man förstod reglerna (tack Lennart). Borregos (Tec de Monterreys lag) (fick jag höra) vann till slut. Tyvärr blev suget efter latte och värme större än intresset för matchen så det fick bli
Starbucks som avslutade kvällen.




Lördagmorgonen började sen förskräckligt, var uppe vid halv sju för att sen infinna mig på Tec redan vid kvart i åtta, inte sunt att vara uppe vid den tiden men som tur var var det verkligen värt det. Både jag och Amanda var sjuka när de andra utbytesstudenterna åkte till Teotihuacan tidigare (templena utanför Mexico City) men fick nu en ny chans med de latinamerikanska utbytesstudenterna. Resan blev mycket lyckad måste jag säga och det var väldigt intressant och spännande att få se templena. Under turen pratade vår guide bara spanska och jag förstod jätemycket!! Blev väldigt imponerad av mig själv måste jag säga. Både Amanda och jag somna ordentligt i bussen hem, mycket information och upplevelser.


Som vanligt är jag lite kass på det här med bilder men jag försöker, ok?

Väl hemkommen gjorde vi i ordning oss, tog med en flaska vin (plus en hel del öl) och gick sen över till Sanna och Emelie där de bjöd på deras fantastiska Faijtas de pollo! Efter middagen vägdes det mycket för och emot om var vi kunde få ut det mesta möjliga av vår lördagnatt. Valet föll till sist på en klubb vid namn Vice, vilket visade sig vara ett mycket bra val! Skoj klubb med rolig musik att dansa till. Kvällen avslutades på ett tacohak med väldigt god mexikansk mat.
Vakande sen idag av mig själv ganska så tidigt. Hela dagen har jag enbart slappat och mått bra. Gick en sväng till Comercial för att handla färska frallor och äppeljuice för att sen återvända för att göra absolut ingenting. Gött mos! Vakna sen igen vid sex och gjorde mig i ordning för att tillsammans med Sarah, Amanda, Sandra och Tine åka på bio. Kommer inte ihåg vad filmen hette men Catrine Heigl var med i alla fall. Perfekt film för fem trötta tjejer att se en söndagkväll. Vi hamna av någon anledning på nån slags V.I.P bio där man betalde lite extra men fick en gigantisk fotölj inne i biosalongen. 115 peso (65 svenska kronor) är ju lite dyrt men ibland får man ju kosta på sig=)

En lyckad helg!

Tentaplugg

Ja ikväll är det uppesittarkväll med plugg som gäller, sitter och trycker in det sista så att tentorna imorrn klaras av med glans. Tyvärr verkar det inte bli något Acapulco i helgen på grund utav att det ska tydligen bli dåligt väder nere vid kusten. Får försöka hitta på massa skoj här i stan istället.
Buenos Noches!

Tråkigt


Efter att ha sett en del så har jag kommit fram till att det finns ootroligt tråkiga jobb här i Mexico. Tänkte därför lista dem. Vi börjar med femman..


5. Kopierare(?) på Tec de Monterrey - Att stå och kopiera 12 timmar om dagen inne på ett dammigt bibilotek kan inte vara speciellt roligt? Rätta mig om jag har fel!


4. Vakt varsomhelst - Har varit på en och samma shoppinggalleria 3 gånger under min tid här och varje gång står samma kille, med samma k-pist, vid samma stolpe och bara står där, stackarn.

3. Lyktsnurrare - Lite varstans finns bilmeckar eller bilaffärer och på natten utanför varje butik står en snubbe och snurrar en lykta. Det roliga med detta är ju inte bara att jobbet i sig verkar vara bland de tråkigaste som finns utan man undrar ju också varför han står där och bara snurrar sin lilla lykta?

2. Utbytare av drinkunderlägg - Går man på en liite finare ställe här i Mexico finns det antagligen någon som är anställd som utbytare av drinkunderlägg. Tycker själv att denna service är helt fantastiskt men tänk bara hur tråkigt det vore att jobba med det.

Och det absolut tråkigaste jobbet är:

Tadddaaa!

1. Handduksutgivare på nattklubbstoalett - Egentligen behövs nog ingen motivering. Tänk er själva,  att stå inne på en toalett och se fulla (påtända)människor gå in och ut från toaletten samtidigt som ens enda uppgift är att räcka fram en tvätthanduk. Sjuuuk tråkigt!


Rayo y trueno

Hej hej!
Det var ett tag sen, blogg går trögt just nu och jag likaså=) Kände att luften gick ur mig lite när jag inte fick upp bilderna från Ixtapa på bloggen.
Efter Ixtapa har det i alla fall varit ganska så lugnt, vilket jag behövt. Det har tränats, pluggats (lite) och slappats.
Helgen blev, nu när jag ser tillbaka på den, väldigt bra. Den började redan i torsdags med "Happythursday" vilket innehöll en väldigt trevlig afton på en Kareokebar någonstans i Satellite (tror jag?). Tyvärr varade inte "Happythursday" ända till fredagen utan det blev mest en stillsam historia.
Lördagen påbörjades på gymmet för att sen hoppa på bussen(hjälp) OCH tunnebanna(hjälp) in till Ciudad de Mexico (Mexico City). Anledningen kring min hysteri kring detta är att ta sig runt kommunalt här i stan kan vara ganska förvirrande då bussarna går lite när de vill plus att tunnebannesystemet kan vara stort och krångligt. Allt detta trodde jag innan jag hade prövat men nu i efterhand är det såklart lätt som en plätt=)
Eftersom klockan var ganska sent när vi kom in till stan hann vi bara gå runt lite i affärerna och sen äta middag. Middagen bestod av spenatsoppa och cola...sjuukt gott!
Idag blixtrar och åskar det så jag har köpt glass och måste plugga. Nästa vecka skriver jag nämligen 1:parcial det vill säga de första deltentorna i alla ämnena. Ska bli spännande men förhoppningsvis inte för svårt. Belöningen blir nog en resa till Acapulco...
Hasta luego

Vi har skoj!!

Det går vääldigt segt att ladda upp bilder nu men ska försöka imorrn igen.
Helgen var fasligt bra.

RSS 2.0